top of page
Suche
  • AutorenbildFisnik Komoni

Ushqimi i shpirtit

Artikull nga Radio gjermane SWR Dr. Peter Kottlorz, Rottenburg

Ushqim i shpirtit, eshte një fjalë që më pëlqen shumë. Në dukje abstrakte dhe akoma kaq konkrete. Me këtë shpirt të jashtëzakonshëm dhe ushqimin e prekshëm. A mundet shpirti të hajë? Jo, por edhe ai është i uritur, në formën e nevojave dhe shpresave. Dhe të gjitha këto mund të plotësohen. Dhe ky është atëherë ushqimi i shpirtit.


Dhe si mund të dukej ushqimi i shpirit?

Unë mendoj se ka dy lloje ushqimesh. Ushqimi i shpirtit që mund t'i jap vetvetes dhe ai që mund ta marr vetëm nga të tjerët. Për veten time, unë mund ta ushqej shpirtin kur, për shembull, bej nje rellaks, të bëj një pushim, pauzë dhe me të vërtetë të perceptojë botën dhe veten time. Ushqimi i shpirtit është gjithashtu kur bëj diçka që më bën të ndjehem plotësisht VETJA IME: duke luajtur një instrument, duke bërë disa vepra artizanale ose të shkruar. Shpirti im gjithashtu merr ushqim nga natyra kur e shoh, dëgjoj dhe e nuhas atë. Dhe se fundit, shpirti im gjithashtu merr ushqim kur une hap veten per Zotin, në meditim ose lutje.


Por ka njerëz që nuk mund ose nuk mund ta bëjnë më këtë. Ose faza në të cilat e gjithë kjo nuk është më e mundur. Atëherë është një fat i madh, apo një dhuratë, nëse ka njerëz që i japin ushqim shpirtit tjetër. Për shembull, nëse dikush nuk mund të flasë për një kohë të gjatë. Me një fjalë të mirë, kur dikush është i trishtuar ose i dëshpëruar. Kur dikush është sjellë nga vetmia ose nga një punë e tepërt dhe horizonti është zgjeruar përsëri. Ose nëse dikush është me dikë që ka nevojë për të. Thjesht te jete aty për pa folur shume.


Nëse kjo ndodh mes dy personave, atëherë kjo është gjëja më e bukur që ka. Sepse i bën të dy që të ndjehen mirë. Dikujt i ben mire, kur ndjehet me mirë dhe tjetrit i ben mire, kur ai ben dicka te mire. Me fjalë të tjera, njëri jep, tjetri merr dhe të dy bëhen plot.

 

A jeni të interesuar për veten ose fëmijët tuaj në ngjarje dhe aktivitete të tilla si klasat e fëmijëve, grupet më të rinjë dhe grupet studimore për të rritur që kanë për qëllim të ndihmojnë në ndërtimin e një botë më paqësore dhe shpirtërore?

Jeni të ftuar përzemërsisht të merrni pjesë. Klikoni këtu tani për të mësuar më shumë!

 

Fisnik Komoni është “Këshillues për ushqim dhe shëndet të përgjithshëm” i trajnuar dhe çertertifikuar nga Akademia e Mjekësisë Natyrore (AKN - Akademie der Naturheilkunde) në Zvicerr.18 Ansichten

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

Sa tokë i duhet njeriut?

Tregim nga Leo Tolstoi Motra e madhe nga qyteti vizitoi motrën e saj më të vogël në fshat. E moshuara ishte martuar me një tregtar në qytet dhe e vogla me një fermer në fshat. Motrat pinë çaj dhe bise

Bukuria e harmonia në shumëllojshmëri

Artikull nga libri "Bisedat e Parisit" nga 'Abdu'l-Bahá Krijuesi i gjithçkaje është një Pikërisht nga ky Krijues ka ardhur në ekzistencë gjithë krijimi dhe Ai është i vetmi synim drejt të cilit prire

Idetë e mira duhen vënë në veprim

Artikull nga libri "Bisedat e Parisit" nga 'Abdu'l-Bahá Në gjithë botën njeriu dëgjon të lavdërohen thëniet e bukura dhe të admirohen idetë fisnike. Të gjithë njerëzit thonë se u pëlqen e mira dhe s

bottom of page