top of page
Suche
  • AutorenbildFisnik Komoni

Të ushqyerit - jo te gjithe mjekët te informuar!

(mjeksia shkollore e ka vendin e merituar, ky shkrim vlene vetem per te te ushqyerit!)


Eshte e kuptueshme kur konsumatorëve u mungon njohuria për shëndetin dhe ushqimin. Ne fund te fundit, jo të gjithë mund të jenë të përgatitur në mënyrë të përsosur në të gjitha fushat. Ka specialistë për këtë. Por nëse edhe këta, pra mjekët dhe të ashtuquajturit ekspertë shëndetësorë, kanë boshllëqe mahnitëse arsimore dhe nuk kanë ide për gjërat që në të vërtetë duhet të konsiderohen njohuri themelore të përgjithshme për shëndetin e njeriut në çdo vend te zhvilluar, atëherë kjo nuk flet shumë për nivelin e zhvillimit të një shoqërie.


Universiteti i Erlangen-Nürnberg beri nje studim se si ndiheshin mjekët e rinj për hyrjen e tyre në profesion dhe nëse ndiheshin të përgatitur në mënyrë adekuate për punën e përditshme klinike përmes studimeve të tyre.


Për këtë qëllim, Universiteti i Erlangen-Nürnberg u dërgoi pyetësorë mjekëve të rinj që kishin punuar në kujdesin shëndetësor për një maksimum prej dy vitesh në atë kohë.

74.5 % e mjekëve të rinj pranojnë se kanë mungesë arsimimi në fushën e të ushqyerit.


Për sa kohë që niveli i arsimimit të mjekëve në fushat e ushqyerjes, parandalimit dhe terapive natyrore ka nevojë për përmirësim, ju lutem mos humbisni asnjë mundësi për tu trajnuar më tej në këtë fushë. Shumë pacientë tani po e bëjnë këtë - me shumë sukses. Jo më kot thuhet gjithnjë e më shpesh: pacienti është mjeku më i mirë.


Qe te interesuarve te ju ofrohen me shume informacione une si Këshillues për ushqim dhe shëndet të përgjithshëm i trajnuar dhe certertifikuar nga Akademia e Mjekësisë Natyrore ne Zvicerr me nje grup te vogel njerezish punetore, te sincerte, etik e moral, po punojme ne krijimin e nje platforme ku te interesuarit do te kene mundesin e leximit te artikujve rreth problemeve te ndryshme shendetesor dhe mundesite e trajtimit te tyre me menyra natyrore. Qellimi eshte qe te interesuarve te ju ofrohen informacione qe ata te marrin vete pergjegjesin per shendetin e tyre dhe mos ta lene ate ne "dore te fatit".


Shume me kish interesu mendimi juaj rreth kesaj ideje, prandaj ju lus ta shkruani ate, pra mendimin tuaj ne komentet me poshte. Mendimi juaj eshte shume I rendesishem dhe do ti kontribonte teper idese!


Faleminderit!

 
Ti dëshiron të bësh vetë diçka për shëndetin tënd duke ndryshuar ushqimin dhe mënyrën tënde të jetesës? Duke klikuar në linkun më poshtë, ti je i mirëpritur të më shkruash një mesazh dhe unë do të kontaktoj ty për të caktuar një takim online për një konsultë fillestare falas.
 

Këto informacione janë të shkruara në bazë të njohurive dhe ndërgjegjes sonë me të mirë. Ato ekskluzivisht kanë për qëllim ata që janë të interesuar për trajnime të mëtejshme dhe nuk duhen të kuptohen në asnjë mënyrë si udhëzime diagnostikuese ose terapeutike. Ne nuk marrim asnjë përgjegjësi për dëmtimin e çfarëdo lloji që lind drejtpërdrejt ose indirekt nga përdorimi i informacionit. Nëse dyshoni për sëmundje, ju lutemi këshillohuni me mjekun ose mjekun alternativ.

 

Fisnik Komoni është “Këshillues për ushqim dhe shëndet të përgjithshëm” i trajnuar dhe çertertifikuar nga Akademia e Mjekësisë Natyrore (AKN Akademie der Naturheilkunde) në Zvicerr.


11 Ansichten

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

Tërshëra - Një nga drithërat më të shëndetshëm

Nga të gjitha llojet e zakonshme të grurit, tërshëra është ndoshta më e mira dhe e shëndetshme deri tani. Tërshëra dhe, natyrisht, thekon tërshëre janë të ulëta në gluten dhe në të njëjtën kohë dukshë

bottom of page