top of page
Suche
  • AutorenbildFisnik Komoni

Si edukimi shpirtëror hap dyert profesionale për ne - shembull me dentisten e fëmijëve tanë

Kur bëhet fjalë për edukimin e fëmijëve, kam kërkesa të mëdha. Edukimi i tyre shëndetësor dhe kështu shëndeti i tyre është gjithashtu shumë i rëndësishëm për mua.


Unë i dërgoj fëmijët e mi dy herë në vit tek dentisti për ti kontrolluar dhëmbët. Sinçerisht nuk isha i kënaqur me dentisten e fundit të fëmijëve tanë.


Ne rrethin miqve tanë ne kemi një mike që është shumë e sjellshme, njerëzore dhe e sinqertë. Ne nuk e dinim që ajo ishte dentiste. Ne e dinim që ajo kishte cilësi të mira si të qenit e sinqertë, e dobishme, e durueshëm, por nuk e dinim që ajo ishte dentist dhe mbi të gjitha çfarë dentiste ishte ajo. Është e qartë që shëndeti nuk mund ti besohet kujdo - e sidomos shëndeti i fëmijëve.


Por ishin këto cilësi të mira që pati kjo dentiste dhe ne vendosëm t'i sjellim fëmijët tanë tek ajo. Dhe ky ishte vendimi i duhur, sepse doli që ajo është gjithashtu një dentiste e shkëlqyer. Fëmijët e mi e duan, ndjehen rehat me të, kurrë nuk qajnë dhe mbi të gjitha ajo e di shumë mirë se çfarë bën.


Nëse ajo nuk do t'i kishte këto cilësi të mira, ajo nuk do të kishte marrë shansin që ne të shkonte tek ajo, edhe pse ajo është një dentiste e shkëlqyer. Por ju nuk e dini që në fillim. Ishin këto cilësi të mira të saj që ishin vendimtare për t'ua besuar asaj fëmijët tanë, sepse pa besim asgjë nuk funksionon.


Dhe jo vetëm kaq: Pa marrë parasysh se kush na pyet tani në lidhje me një dentist të mirë, atëherë sigurisht që ne e rekomandojmë atë.


Dhe kjo nuk vlen vetëm për mjekët: vlen për të gjithë njerëzit dhe të gjitha profesionet.


Sjellja e mirë dhe një karakter i lartë moral duhet të vijnë së pari, sepse pa formimin e karakterit, marrja e njohurive profesionale vetëm do të dëshmojë se është e pafavorshme. Njohuria profesionale është e lavdërueshme kur kombinohet me sjellje etike dhe karakter të virtytshëm; përndryshe është një helm vdekjeprurës, një rrezik i tmerrshëm. Një mjek me natyrë të keqe që tradhton ata që i janë besuar, mund të shkaktojë vdekjen dhe të bëhet burimi i sëmundjeve dhe vuajtjeve të shumta.


Është një themel thelbësor i gjithçkaje që njerëzit të zhvillojnë cilësi shpirtërore dhe virtyte të lavdërueshme të njerëzimit. Kjo është me shumë rëndësi. Nëse dikush është analfabetë, por i pajisur me virtyte hyjnore dhe i animuar nga fryma e shpirtit, ai person do të kontribuojë në mirëqenien e shoqërisë, dhe paaftësia e tij për të lexuar dhe shkruar nuk do t'i dëmtojë. Dhe nëse një person është i njohur me artet dhe të gjitha fushat e diturisë, por nuk i pranon vetitë mendore dhe nuk lëviz me qëllim të pastër, por burgoset në jetën e mishit, atëherë ai është i paarsimuar dhe të gjitha njohuritë dhe aftësitë e tij intelektuale bëhen vetëm turp dhe të sjellë dhimbje.


Pra, është e qartë se cilësitë e mira shpirtërore (përmes edukimit shpirtëror) gjithashtu mund të hapin dyert profesionale ose t'i mbyllin ato përgjithmonë.

 

A jeni të interesuar për veten ose fëmijët tuaj në ngjarje dhe aktivitete të tilla si klasat e fëmijëve, grupet më të rinjë dhe grupet studimore për të rritur që kanë për qëllim të ndihmojnë në ndërtimin e një botë më paqësore dhe shpirtërore?

Jeni të ftuar përzemërsisht të merrni pjesë.

 

Fisnik Komoni është “Këshillues për ushqim dhe shëndet të përgjithshëm” i trajnuar dhe çertertifikuar nga Akademia e Mjekësisë Natyrore (AKN - Akademie der Naturheilkunde) në Zvicerr.45 Ansichten

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

Sa tokë i duhet njeriut?

Tregim nga Leo Tolstoi Motra e madhe nga qyteti vizitoi motrën e saj më të vogël në fshat. E moshuara ishte martuar me një tregtar në qytet dhe e vogla me një fermer në fshat. Motrat pinë çaj dhe bise

Bukuria e harmonia në shumëllojshmëri

Artikull nga libri "Bisedat e Parisit" nga 'Abdu'l-Bahá Krijuesi i gjithçkaje është një Pikërisht nga ky Krijues ka ardhur në ekzistencë gjithë krijimi dhe Ai është i vetmi synim drejt të cilit prire

Pse edukimi financiar është i rëndësishëm

Përveç arsimit mendor dhe shëndetësor, unë gjithashtu e shoh shumë të rëndësishme edukimin financiar! Në shkollën tradicionale, për fat të keq, njeriu edukohet vetëm mentalisht. Asnjëherë nuk flitet p

bottom of page