top of page
Suche
 • AutorenbildFisnik Komoni

Pse disa njerëz nuk po kanë probleme me virusin, disa po kanë probleme serioze dhe po vdes

Ky artikull do jep përgjigje për këto pyetje:

 • Pse disa njerez nuk po kane fare probleme me virusin (bile as qe e verejne fare qe e kan ne trupin e tyre), disa te tjere po kane probleme me te medha me Virusin, dhe disa te tjere po vdesin?

 • Cilet jane shkaktaret e vertet te semundjeve?

 • Cfare i duhet trupit per ta rikthyer shendetin fizik dhe mendor?

 • Cfare i duhet trupit per ta mbajtur shendetin fizik dhe mendor?

Ne kete artikull nuk dua ta trajtoj pyetjen: A eshte virusi natyral apo artificial?! E verteta eshte se viruset egzistojne gjithmone dhe se jemi ne vete ata qe kemi shume ne doren tone, per te qene sa me te qendrueshem ndaj tyre!


Cilet jane shkaktaret e vertet te semundjeve


Profesioni mjekësor njeh mbi 4,000 emra (tani ka 20,000) për sëmundje të ndryshme. Emri individual i sëmundjes rrjedh nga vendi i duhur i ekskretimit, ose i referohet zonës së bllokuar, ku gjaku ka vështirësi të përshkohet dhe shkakton dhimbje - siç është dhimbja në nyje, siç është rasti me reumatizëm.


E verteta eshte se gjithmone egziston vetem nje semundje dhe ajo eshte kjo:


”Si pasoje e menyres se gabuar te te ushqyerit dhe menyres se gabuar te te jetuarit, ne trupin e njeriut krijohen toksina, helme, acide, (ose quaje si te duash) - me nje fjale MBETURINA”.

Varesisht se ne cilen pjese te trupit keto MBETURINA gjenden, mjekesia jep emrin semundjes.


Cfardo sëmundje, pa marrë parasysh se me cilin emër është i njohur për shkencën mjekësore, është një bllokim. Një bllokimi i gjithë sistemit të kanalit të trupit të njeriut. Cfardo sëmundjeje është pra vetëm një bllokimi jashtëzakonshëm lokal për shkak të mukozës (mbeturines) së grumbulluar në këtë vend të veçantë. Gjuha, stomaku dhe veçanërisht i gjithë trakti tretës janë pika të veçanta të grumbullimit.Kjo e fundit është shkaku i vërtetë dhe më i thellë i bllokimit. Një person mesatar ne zorret e tij ka më shumë se dhjetë paund (aferisht 5 kg) të fekale të pa hudhura jashte, te cilat jane mbledhur gjate gjithe jetes se tij. Keto fekale jane mbeturina te cilat vazhdimisht helmojne gjakun dhe të gjithë sistemin e trupit. Imagjinoni pak këtë! Cdo person i sëmurë ka një organizëm pak a shumë të bllokuar nga mukoza (mbeturinat). Kjo mukoze vjen nga përbërës të ushqimit të patretur, dhe të pa hudhur jashte, që janë grumbulluar që nga fëmijëria.


Pse disa njerez nuk po kane fare probleme me virusin (bile as qe e verejne fare qe e kan ne trupin e tyre), disa te tjere po kane probleme me te medha me Virusin, dhe disa te tjere po vdesin?


Ja pergjigja:

“Sa me i papaster nga brenda eshte nje trup aq me pak i qendrueshem eshte ai ndaj cfardo lloj semundjeshkaktuesi (pra edhe cfardo lloj Virusi) si dhe aq me shume probleme dhe veshtirsi ka ai gjate semundjeve. Pra edhe ndaj viruseve, bakterieve etj.”


Pse dhe cilet njerez po vdesin nga virusi?

Kur virusi futet ne trup dhe aty gjen nje mjedis te pa paster atehere virusi fillon punen per eliminimin e mbetrurinave. Ky proces eshte natyror. Dhe nese papastertia ne brendesin e trupit eshte aq e madhe, dhe papritmas lirohet nje sasi e madhe e ketyre mbeturinave atehere kapaciteti i trupit per hudhjen jashte te tyre mbingarkohet jashte mase dhe si pasoje vjen der tek gjendja e jashtzakonshme, e bile edhe deri tek vdekja. Pra nuk e mbyt virusi nje njeri, por mbeturinat qe ai njeri i ka mbledh ne brendesin e trupit te tij gjate gjithe jetes se tij (si pasoje e kequshqyerjes dhe menyres se gabuar te te jetuarit). Pra sa me i piste te jete nje trup ne brendesin e tij aq me te medha jane komplikimet.


Cka eshte semundja?

Sëmundja është një përpjekje e trupit për të sekretuar mbeturinat, mukozën dhe toksinat, dhe ky sistem ndihmon natyrën në mënyrën më të përsosur dhe natyrale. Jo sëmundja, por trupi duhet të shërohet, ai duhet të pastrohet, të çlirohet nga mbeturinat dhe substancat e huaja, nga mukozat dhe helmet që janë grumbulluar që nga fëmijëria. Shëndeti nuk mund të blihet në shishe. Ju nuk mund ta shëroni trupin tuaj duke pastruar trupin tuaj brenda disa ditësh. Ju duhet të kompensoni padrejtësinë që i keni bërë trupit tuaj gjatë gjithë jetës tuaj.


Kuptimi i fjales “Kronike”

Për breza, përpjekja me qëllim e natyrës dhe vepra e vetë-shërimit të synuar është keqkuptuar dhe shtypur nga ilaçet. Përkundër shenjave paralajmëruese të rrezikut të tilla si dhimbja dhe humbja e oreksit, njerëzit vazhduan te mbiushqehen. Pavarësisht "ndihmës" së mjekëve - ndihma që është në të vërtetë shpesh e dëmshme dhe e rrezikshme për jetën e pacientit - gjallërimi i tij dhe veçanërisht aftësia e tij për të hudhur jashte mbeturinat nga trupi janë zvogëluar. Si pasoje natyra nuk mund të funksionojë në mënyrë efektive me këtë pengesë, dhe kërkon më shumë kohë dhe çështja quhet "kronike". Fjala kronike vjen nga fjala greke "chronos", që do të thotë "kohë". Pra nuk do te thote qe kur nje semundje te jete bere kronike ajo eshte e pasherueshme! Jo ajo vetem sa kerkon pak me shume kohe - me kusht qe pacienti ta ndryshoj menyren e tij te te ushqyerit dhe te te jetuarit, duke ndaluar futjen pa kontroll te mbeturinave ne trupin e tij dhe te kete kuptuar ligjet natyrore se si funkcionon natyra e trupit.

Eshte i dhimbshem dhe paradoks fakti qe edhe perkunder mbiushqyerjes njeriu vuan nga mungesa e ushqimit! Kjo sepse qellimi i ushqyerjes eshte ushqimi i qelizave te trupit. Mirpo me nje mbiushqim ato nuk ushqehen, por perkundrazi ato vetem sa mbingarkohen.


Cfare i duhet trupit per ta rikthyer shendetin fizik dhe mendor


Qe trupi të rimarrë vitalitetin, performancën dhe fuqin jetësore e tij si dhe te behet i qendrueshem ndaj cfardo lloj semundjeshkakatuesi jane te nevojshme PIKESEPARI keto pastrime (pra hudhja jashte e toksinave dhe te gjitha mbeturinave te mbledhura gjate tere jetes):

 • Pastrimi i melcise dhe temthit te melcise duke hudhur jashte te gjithe guret:

Spjegim: Mëlçia ka aftësinë të pastroj gjakun nga gjithçka që është e papërdorshme. Mëlçia është një organ jashtëzakonisht i rëndësishëm i sistemit imunitar. Mëlçia është një organ i mahnitshëm, i cili është përgjegjës për detyrat e ndryshme (prodhimin e tëmthit, përpunimin e yndyrave, proteinave dhe karbohidrateve, ruajtjen e vitaminave dhe elementëve gjurmë, detoksifikimin etj) në trupin tonë. Përveç kësaj, mëlçia ka një aftësi të jashtëzakonshme për të rigjeneruar në krahasim me organet e tjera. Edhe nëse heq gjysmën e mëlçis, ajo mund të rritet përsëri në madhësinë e saj origjinale - me parakusht, që pjesa e mbetur është të jetë e shëndetshme. Ndërsa zemra simbolizon dashurinë dhe mushkëritë simbolizojnë lirinë, mëlçia simbolizon vetë jetën. Ajo qëndron për pavdekësinë dhe rilindjen. Thjesht sepse mëlçia vazhdimisht rinovon vetveten - sigurisht vetëm nëse nuk është dëmtuar në mënyrë të pakthyeshme nga alkooli i tepërt ose nga ilaçet e tepërta. Meqenëse mëlçia ka një fuqi të shkëlqyeshme rigjeneruese, masat të përgjithshme (holistike) të mundshme për shërimin e saj, janë: mos pirja e alkoolit, shmangja e ilaqeve të panevojshme, reduktimi i sheqerit, shmangja e duhanit dhe zvogëlimin e konsumit të përditshëm të kafeinës, pirja e shtuar e ujit, mos përdorni ushqime të gatshme, hani një ushqim të shëndetshme të pasur me baza, shtoni substanca të hidhura për detoksifikimin e mëlçisë, kujdesuni për ushtrime fizike, shmangni stresin emocional, etj. Këto masa të përgjithshme në shumë raste janë kurorëzuar me sukses.

 • Pastrimi i veshkave dhe shkrirja e gureve ne veshka

Spjegim: Siç dihet, veshkat janë gjithashtu pjesë e organeve tona të detoksifikimit, pastrojnë gjakun, janë të përfshirë në formimin e gjakut dhe shëndetin e kockave dhe për këtë arsye - për sa kohë që funksionojnë në mënyrë perfekte - mund të ofrojnë mbështetje të shkëlqyeshme për sistemin imunitar. Ato janë organe të rëndësishme për shëndetin tonë. Veshka është një organ i çiftëzuar me qëllimin kryesor të pastrimit të gjakut. Nëse njëra veshkë dështon, ajo mund të zëvendësohet nga veshka tjetër. Ndoshta kjo është arsyeja pse veshka simbolizon ekuilibrin që karakterizon një partneritet të vërtetë, në të cilin të dy partnerët janë të gatshëm të japin gjithçka për qëllimin e madh. Masat e përgjithshme (holistike) për shëndetin e veshkave gjithashtu ndihmojnë në forcimin dhe lehtësimin e sistemit imunitar. Këto masa janë: pirja e mjaftueshme e ujit të pastër dhe të pa gazuar, deacidifikimi, zvogëlimi i proteinave shtazore, përdorimi i vogël i kripës së zakonshme, pirja e limonadës, etj.

 • Pastrimi i zorres se holle dhe trashe duke hudhur jashte fekalet e mbledhura gjate tere jetes

Spjegim: Sistemi tretës është vendndodhja prej 70 deri 80 përqind e të gjitha qelizave në sistemin imunitar. Flora e zorrëve është një punonjës i rëndësishëm në sistemin imunitar. Për më tepër, një sistem tretës i shëndetshëm është një parakusht për përpunimin e duhur të vlerave dhe substancave ushqyesve dhe për ushqimin e të gjithë organeve në mënyrë optimale. Trakti lukth/zorrë është njësia qendrore që vendos për shëndetin dhe sëmundjen. Sipas Ayurvedë-s (mjeksia e lashtë indiane), një person mund të qëndrojë i shëndetshëm për një kohë të gjatë nëse tretja e tij është në rregull. I gjithë kompleksi i tretjes, d.m.th. përpunimi dhe riciklimi i ushqimit, shndërrimi në inde të trupit dhe sekretimi i produkteve të mbeturinave është më komplekse dhe më e detajuar në mjekësinë Ayurveda sesa në çdo mjeksi tjetër. Si rezultat, shëndeti i zorrëve kontribuon në një sistem imunitar të shëndetshëm dhe të fortë dhe kështu edhe për shëndetin e përgjithshëm.


Cfare i duhet trupit per ta mbajtur shendetin fizik dhe mendor


Pasi te jane bere pastrimet e siperme atehere mjaftojne sygjerimet e meposhte qe trupi ta mbaje vitalitetin, performancën, fuqin e tij jetësore, të kthejë kahjen e moshës dhe te jete gjithmone i qendrueshem ndaj cfardo lloj semundjeshkakatuesi (pra edhe Viruseve te cfardo lloji).

 • Ushqimi i shëndetshëm dhe i pasur me vlera vitale ushqyese nga përbëres të freskët

Spjegim: Një ushqim i shëndetshëm përmban karbohidrate, proteina, yndyrna, minerale, vitamina dhe elemente sekundare bimore. Një ushqim i pasur me fruta dhe perime të freskëta, erëza natyrale, barishte dhe çajra bimorë mund të konsiderohet si mënyra më e mirë për përkrahjen e sistemit imunitar. Por vetëm ushqimi i shëndetshëm nuk është i mjaftueshëm për shëndetin e përgjithshëm (holistik). Shtyllat e tjera në vazdim janë gjithashtu të nevojshme.

 • Shumë aktivitete fizike në ajër të pastër dhe përkrahja e sistemit limfatik

Spjegim: Lëvizjet rregullta truporenë në ajër të pastër janë jashtëzakonisht të rëndësishme për rrjedhën e shëndetshme të limfës. Mirpo sistemi limfatik nuk ka një sistem te tille lëvizjeje. Per levizjen e lengut te limfes, sistemi limfatik stimulohet ekskluzivisht nga lëvizja fizike e njeriut. Nëse njeriu lëviz vetëm pak, atëherë lengu i limfës rrjedh vetëm ngadal nëpër enët e tyre. Mirpo, levizja e shpejtë e limfes është një parakusht për eliminimin e të gjitha toksinave metabolike dhe mbeturinave ne limfe. Dhe nese, lengu limfatik ndalet apo mbetet i palevizshem apo bllokohet, atëherë pastrimi dhe detoksifikimi i trupit gjithashtu do të ndalen - cka natyrisht eshte dicka shume e padëshirueshme. Përveç aktiviteteve sportive, rrjedha e shëndetshme e limfes mund te përkrahet dhe përshpejtohet edhe me ndihmën e masazhës së trupit per 5 min ne dit permes nje furrce trupore (ndihmon në percjelljen e toksinave nga enet limfatike ne organet e jashteqitjes), kercimi ne trampolin cdo dita nga dhjete minuta, apo edhe kullimi limfatik manual nga një fizioterapeut.

 • Rrëzitja diellore me masë

Spjegim: Dielli - origjina e jetës në tokë Rrezatimi i rregullt i trupit tonë nga drita ultravjollcë e diellit (drita UV) rregullon me sukses mikrobet, myçet, bakteret dhe viruset. Efektet e rrezitjes bëjnë rrezet e diellit një nga frenuesit më të rëndësishëm të sëmundjeve. Por kjo është vetëm një nga përfitimet që sjell drita e diellit në rritjen dhe mbështetjen e shëndetit të njeriut.

 • Gjumi i mjaftueshëm

Spjegim: Gjumi është një pjesë e rëndësishme e jetës sonë. Trupi dhe mendja kanë nevojë për gjumë për rigjenerimin jetësor dhe relaksimin. Nuk ka jetë pa gjumë. Mjafton të flemë shumë pak për të pasur shumë më pak jetë. Mungesa e gjumit mund të ketë pasoja të pakëndshme.

Lodhja është shenjë paralajmëruese e çdo sëmundjeje, qoftë kancer, sëmundje e zemrës, etj. Edhepse ulja e funksionit të mëlçisë ose një sistem imuniteti i dobësuar ose ushqimi i tepruar mund të çojnë në lodhje, shkaku kryesor i lodhjes në shumicën e rasteve është mungesa e gjumit, d.m.th. mungesa e gjumit para mesnatës.

 • Pirja e mjaftueshme e ujit të pagazuar

Spjegim: Uji është simboli i pastërtisë - jo vetëm për pastërtinë fizike, por edhe për pastërtinë e shpirtit dhe ndërgjegjes. Dehidratimi i trupit është një nga problemet më të zakonshme shëndetësore. Pirja e mjaftueshme e ujit në kohë të arsyeshme gjatë ditës është ndoshta gjëja më e rëndësishme që mund të bëjmë për të përmirësuar shëndetin tonë. Kjo nuk është befasi kur dijmë se rreth 75% e trupit tonë është ujë. Praktikisht të gjitha organet dhe sistemet në trupin e njeriut kanë nevojë për sasi të mjaftueshme të ujit për të funksionuar siç duhet. Njerëzit që nuk pinë ujë të mjaftueshëm gradualisht ulin raportin e vëllimit të ujit në qelizë me vëllimin e ujit jashtë qelizave. Kjo minon të gjitha aktivitetet qelizore, qofshin ato qeliza të lëkurës, stomakut, mëlçisë, veshkave, zemrës apo trurit. Kurdo që të shfaqet dehidrimi i qelizave, produktet e mbeturinave metabolike nuk hiqen siç duhet. Kjo çon në simptoma të ngjashme me sëmundjen.

 • Pastrimi i rregullt (te pakten nje here ne vit) i zorreve, veshkave dhe melcise

Spjegim: Nje thenje nga shkrimet e shejta thote: "Pastrimi i trupit është themeli". Prandaj pastrimi i i zorreve, veshkave dhe melcise se paku nje here ne vit (gjate gjithe jetes) gjate nderrimit te stineve mban trupin e shendetshem.


Kjo eshte e gjitha! Asgje me shume nuk duhet per te rikthyer shendetin e trupit dhe per ta mbajtur ate gjate tere jetes! Eshte aq e thjeshte! Per arsye se eshte e thjeshte shume njerez mendojne se nuk eshte e vertete dhe prandaj nuk besojne ne keto keshilla te thjeshta.

Mirpo nje fjale e urte thote:

“Aty ku nuk ka thjeshtesi nuk mund te kete madheshti”.


Thote fjala e popullit:

“Tupani bie per ata qe kane veshe”!


Lexo poashtu:

 

Vërejtje për artikujt rreth temave shëndetësore:


Këto informacione janë të shkruara në bazë të njohurive dhe ndërgjegjes sonë me të mirë. Ato ekskluzivisht kanë për qëllim ata që janë të interesuar për trajnime të mëtejshme dhe nuk duhen të kuptohen në asnjë mënyrë si udhëzime diagnostikuese ose terapeutike. Ne nuk marrim asnjë përgjegjësi për dëmtimin e çfarëdo lloji që lind drejtpërdrejt ose indirekt nga përdorimi i informacionit. Nëse dyshoni për sëmundje, ju lutemi këshillohuni me mjekun ose mjekun alternativ.

 

Fisnik Komoni është “Këshillues për ushqim dhe shëndet të përgjithshëm” i trajnuar dhe çertertifikuar nga Akademia e Mjekësisë Natyrore (AKN Akademie der Naturheilkunde) në Zvicerr.


56 Ansichten

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

Tërshëra - Një nga drithërat më të shëndetshëm

Nga të gjitha llojet e zakonshme të grurit, tërshëra është ndoshta më e mira dhe e shëndetshme deri tani. Tërshëra dhe, natyrisht, thekon tërshëre janë të ulëta në gluten dhe në të njëjtën kohë dukshë

bottom of page