top of page
Suche
  • AutorenbildFisnik Komoni

Mendja dhe mjekësia - Si ndikojne emocionet te shendeti

Ky është një kapitull nga libri "Inteligjenca emocionale" i autorit Daniel Goleman


Eshte problem kur stafi mjekesor nuk i jep rendesi gjendjes emocionale te pacienteve dhe gjate trajtimit te nje semundjeje fizike. Kjo mungese vemendjeje ndaj ralitetit emocional te semundjes i mbyll syte perballe nje grumbulli gjithnjeete madh provash qe vertetojne se gjendja emocionale e njerezve mund te luaje nje rol shume te madh, nganjher vendimtar, ne ndikimin e organizmit nga semundja dhe ne procesin e sherimit. Shume shpesh ndodh qe mjeket te mos ia kuhstojne vemendjen e duhur gjendjes emocionale te renduar te pacienteve!


Ne kete kapitull mund te lexoni:

  • Mendja e trupit: Si ndikojne emocionet te shendeti

  • Emocionet toksike: Te dhenat klinike

  • Kur zemerimi eshte vetevrases

  • Stresi: ankthi pa mase dhe pa vend

  • Kostot e depresionit per mjekesine

  • Dobesite mjekesore te emocioneve pozitive

  • Fuqia sheruese e mbeshtetjes emocionale

  • Perdorimi i inteligjences emocionale ne kujdesin mjekesor

  • Drejt nje mjekesie qe i merr parasysh ndjenjat e pacienteve


Ftoj te gjithe e sidomos stafin mjekesor qe ta blejne kete liber, ta lexojne e cka eshte me e rendesishmja ta zbatojne ate ne praktike, pasi qe emocionet e pacientit luajne rol te rendesishem ne sherimin e tij!


 
Ti dëshiron të bësh vetë diçka për shëndetin tënd duke ndryshuar ushqimin dhe mënyrën tënde të jetesës? Duke klikuar në linkun më poshtë, ti je i mirëpritur të më shkruash një mesazh dhe unë do të kontaktoj ty për të caktuar një takim online për një konsultë fillestare falas.
 

Këto informacione janë të shkruara në bazë të njohurive dhe ndërgjegjes sonë me të mirë. Ato ekskluzivisht kanë për qëllim ata që janë të interesuar për trajnime të mëtejshme dhe nuk duhen të kuptohen në asnjë mënyrë si udhëzime diagnostikuese ose terapeutike. Ne nuk marrim asnjë përgjegjësi për dëmtimin e çfarëdo lloji që lind drejtpërdrejt ose indirekt nga përdorimi i informacionit. Nëse dyshoni për sëmundje, ju lutemi këshillohuni me mjekun ose mjekun alternativ.

 

Fisnik Komoni është “Këshillues për ushqim dhe shëndet të përgjithshëm” i trajnuar dhe çertertifikuar nga Akademia e Mjekësisë Natyrore (AKN Akademie der Naturheilkunde) në Zvicerr.


76 Ansichten

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

Tërshëra - Një nga drithërat më të shëndetshëm

Nga të gjitha llojet e zakonshme të grurit, tërshëra është ndoshta më e mira dhe e shëndetshme deri tani. Tërshëra dhe, natyrisht, thekon tërshëre janë të ulëta në gluten dhe në të njëjtën kohë dukshë

bottom of page